Om veterinärforskning

När du söker veterinärråd på nätet är det viktigt att det som skrivs kommer från tillförlitliga källor annars finns det risk att djuret blir sjukt. Om du redan i dagsläget går till en specifik veterinär kan du gå inpå deras hemsida. Flera mottagningar delar med sig av användbara råd på sin sajt. Det handlar inte sällan om allmänna skötselråd och när du bör söka hjälp.

Veterinärer på nätet

Förutom din vanliga veterinärs hemsida finns det också veterinärer som har inriktat sig på att ge råd över just nätet. Liknande de sidor som finns för människor. Firstvet.com bjuder för närvarande alla nya kunder på första besöket. Då får du och ditt djur träffa en veterinär via datorns kamera. Förutom att ställa diagnos kan de ge rådgivning angående beteende, om rehabilitering och exempelvis om fästingmedel.

Sök i en faktabank

Veterinärerna.nu är en sajt med en stor faktabank kring sällskapsdjur. Där har du möjlighet att söka fram råd om hur du ska tänka före du skaffar ett djur, hur hemmet förbereds, vilken mat som är bra och hur du ska agera om djuret blir sjukt. Sidans syfte är att på ett enkelt sätt sprida information om sällskapsdjur och deras hälsa genom exempelvis bloggposter om sjukdomar, prevention och mediciner.

Djurägare kan också sinsemellan ge varandra tips på diverse forum som finns på nätet. Tipsen kan vara användbara men det är viktigt att komma ihåg att dessa personer är privatpersoner som inte har sett eller träffat ditt djur. Om ditt husdjur inte mår bra rekommenderas du alltid rådfråga en veterinär. Du kan också söka på apotekens hemsidor efter råd om en specifik medicin och djurbutikers sidor om råd gällande exempelvis foder.